Vavříny z POPADu

Vavříny z POPADu

Letos podruhé jsme se zúčastnili POSTUPOVÉ PŘEHDLÍDKY AMATERSKÉHO DIVADLA (POPAD) kterou pořádala ADA, ve dnech 3.3-5.3. 2012 v divadle v Horních Počernicích.

Do soutěže jsme přihlásili Faustovu svatbu a Tintili vantili.
Na Faustově svatbě se podílela většina souboru (14 členů). Mnozí ze zúčastněných měli hrát v „opravdovém“ divadle poprvé. Užívali si velkou šatnu se židlí pro každého herce a velký prostor jeviště. Ke cti všem slouží, že se nikdo ve větším prostoru neztratil. V hledišti seděla pouze porota, což je situace pro divadelní vystoupení poněkud choulostivá. Po úvodu se najednou ozvalo ze sálu zasmání. V ten okamžik jsme věděli, že porotu začala hra bavit. Však také hodnocení po odvedené hře bylo po všech stránkách pozitivní. Vlídně naladěná porota nám v podstatě radila jak ještě některé věci dotáhnout. Pochvaly se dočkaly jak hlavní figury tak i malé epizodní role, které v některých případech neměli ani text. Porota hlavně ocenila práci s davovými scénami. Jedině opony na horizontu se nesetkaly s úplným souhlasem.

Druhým našim představením bylo Tintili vantili. Pro nás divácky odzkoušené představení se sešlo i na Popadu s velice příznivým ohlasem. I v tomto případě bylo hodnocení více než kladné. Svůj rozbor začala porota se slovy: „Viděli jsme úkaz…“

Po tomto hodnocení jsme maličko doufali v nějaké ocenění. Toho se nám dostalo na závěr přehlídky v podobě čtyř ocenění za herecký výkon pro Mirku Stehlíkovou, Hanku Řehořovu, Majdu Brončkovou a Antonise Arabadzise ve hře Faustova svatba.
Dále ceny za režii pro Mirku a Tonyho též ve Faustovi.
Tintili vantili si odneslo 1. cenu za nejlepší dětské představení a také Cenu diváka spolu se udělovanou soškou.

Nechť je nám tento úspěch dobou motivací pro další práci, nakročeno máme zjevně dobře.


Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Monika. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.