Voda, voda, voda…..

1.června měl náš soubor dva úkoly. Přivítat průvod císaře Karla IV v Radotíně, krátkou zdravicí a sehrát pohádku u příležitosti MDD v Lochkově. V době konání obou akcí přetrvává na celém území Čech dlouhodobě vytrvalý déšť. Královský průvod má historické kostýmy doplněné pláštěnkami, ne tak členové z Gaudia. Přesto že naše zdravice byla opravdu krátká všichni jsme promokli až na kůži. Po rychlém přesunu do Koruny jsme svrhli gotické kostýmy, oblékli kostýmy pro pohádku a jeli do Lochkova. Zde byla celá akce z důvodu deště přesunuta do haly hasičského sboru. Pro vystoupení jsme sice měli výhodu postaveného pódia, leč zvukové podmínky byly tristní. Všichni hosté akce byly pod jednou střechou do které bubnoval vytrvalý déšť a ne všichni chtěli sledovat pohádku. Tak se stalo, že jsme odehráli první pantomimické představení v historii, protože slyšet bylo opravdu pramálo. Naštěstí pohádka je velice čitelná a diváci si děj domysleli. Hlasivky všech heců byly napjaté na maximum, ale ani to nestačilo naší obsluze zvuku Alžbětě, aby chytala nástupy hudby a zvuků, neboť mixáží pult byl na opačném konci haly něž jeviště, tak došlo k mírnému urychlení hry protože trpaslíci nastupovali vždy se začátkem své hudby i když dějově tam neměli zatím co dělat. Upřímně řečeno, toto vystoupení bylo trápením pro obě strany, herců i diváků. Ohlédneme-li se do historie všech představení odehraných v nekorektních podmínkách tak tyto byly bohužel nejhorší.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Monika. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.