Tečka za úsměvem

http://www.praha16.eu/Tecka-za-usmevem.html

 

Jaký byl úsměv diváků? Široký, vděčný, upřímný a to zejména u dětí po pohádkách které shlédly.

Jaký byl úsměv pořadatelů? Spokojený. Nic se nezdrhlo, nevznikly žádné prostoje ani zádrhele. Všichni účinkující přijeli jak měli, postavili scénu i spustili představení v čase který jim byl přidělen. Děkujeme. Přehlídka byla náležitě zdokumentována paní Kateřinou Drmlovou pro elektronické stránky Městské části Prahy 16 a paní  Danou Radovou pro Facebook Kulturního střediska Radotín.Tam divák mohl téměř v přímém přenosu sledovat co se na jevišti děje.

Nad jediným si pořadatel ovšem musí povzdechnout a to je divácká účast. Přes veškerou propagační snahu upravit co nejvstřícněji začátky dospělých představení  divákům, byla odpolední představení málo naplněná. Zatím marně si lámeme hlavu jakými prostředky dotáhnout radotínského diváka i na amatérské divadlo. Je k diskuzi zda je trh přeplněn a divák zmlsaný. Nabízí se myšlenka, že blízkost profesionálních divadel v centru Prahy přebíjí veškeré úsilí na jeho okraji. Je otázka, kdyby se v Radotíně nic nekonalo, zda by byl spoluobčan spokojen a nezačal frflat, že tady chcípl pes. Ochotnický spolek v Radotíně trvá již deset let a přesto se potkáváme s překvapením, že něco takového existuje. Plakátovací plochy jsou aktivitami Kulturního střediska přeplněné, že by lidé nečetli? Spěchají tak, že nečtou? Všechny akce jsou dopředu zveřejňované na stránkách obce. Nepátrá občan co se děje bezprostředně okolo něj ? Je-li lhostejný k radostem, jak se staví k problémům svého bydliště? Obávám se, že stejně. Otázek je mnoho, odpovědi visí někde mezi nebem a zemí. Třeba se nám podaří alespoň nějakou praktickou polapit a divácký zájem podnítit.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Vlasta. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.