Vítejte v roce 2018

Již první den Nového roku proběhla první „oprašovací“ Zkouška veršů Jiřího Žáčka. Naléhavost zkoušky vyplynula z připraveného účinkování v základních školách ve Velké Chuchli a v Radotíně. Obě se uskuteční v jediném dopoledni 12.1. na opakovanou žádost učitelek, které básně v našem podání vyhodnotily jako vhodný výukový materiál pro žáky prvního stupně. Protože v Radotíně je zájem větší, přislíbili jsem ještě jedno vystoupení v nějakém pozdějším datu.

3.1. jsme opět zkoušeli na Tchyně v domě, protože 13.1. následuje druhá repríza v KS U Koruny od 19,00 hodin.

4.1. proběhlo první čtení nově připravované celovečerní hry Kurz ručních prací, kterého se režijně ujala Vlasta Pilařová. Do nového projektu vstupují i nové posily. Ženskou část souboru od letošního roku posiluje paní Alena Zahradníková a Lenka Šeflová. Lenka sice s námi již opakovaně spolupracovala  s nácvikem různých choreografií a pěveckých vystoupení. Do činoherní role vstupuje poprvé.

Nezapomínáme ani na děti. Od  8.1. vracíme na prkna Čtyři pohádky o drakovi (autorky M. Mašatové). K jejich realizaci dojde v dubnu jednak na pobočkách Městské knihovny  v Praze a 7.4. od 15,00 v KS U Koruny.

Loňská čertovská pohádka se dočkala nového přepracování a pod názvem Pekelný omyl aneb jak čerti nešli nadělovat ji uvedeme v podzimním období a okolo Mikuláše.

Kromě vystupování v Radotíně, hledáme souběžně nová odbytiště pro naše pořady. Slibně se rozběhla spolupráce s Divadlem Na Manoušce v Řeporyjích, kde uvedeme Tchyně v domě 10.2. od 19,00 hodin

22.2-25.2. proběhne v prostorách KS U Koruny soutěžní Postupová Oblastní Přehlídka Amatérských Divadel (POPAD) , kdo které máme přihlášené Tchyně v domě. I tam nás můžete přijít povzbudit.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Vlasta. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.